Välj ditt land

Inriktningar till Sopra Sterias Accelerate Program

Här kan du läsa mer om de olika inriktningar som finns inom Accelerate. Vilken inriktning du väljer beror dels på vilken högskoleutbildning du har, och dels vilket område du är mest intresserad av att utvecklas inom. För oss är det en självklarhet att satsa på våra unga talanger. Och vi förväntar oss att du som söker till programmet aktivt vill bidra till vår och våra kunders framgång. När du som individ växer, växer vi som bolag!

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Ledarskap och verksamhetsutveckling

I inriktningen för ledarskap och verksamhetsutveckling får du arbeta tillsammans med våra mest seniora konsulter och med våra kunders digitala transformation. I programmet ingår att lära sig nya verktyg och metoder. Som stöd finns mentorer och en programledning som möjliggör att det här blir en superstart på din konsultkarriär. Exempel på roller du kan få ta dig an är projektassistent, affärsutvecklare i team, kravsamordnare i team, delprojektledare för mindre projekt samt projektmedlem i transformationsprojekt.

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

ServiceNow-konsult

I inriktningen som ServiceNow-konsult får du jobba med en av världens mest innovativa lösningar. ServiceNow utsågs nyligen av Forbes till världens mest innovativa företag. Längre ner på deras lista kommer bolag som Tesla, Amazon och Netflix. Som Skandinaviens största Elite Partner inom ServiceNow kan vi erbjuda dig mycket kompetenta kollegor och spännande uppdrag. Tillsammans med mer erfarna konsulter kommer du att hjälpa våra kunder att digitalisera sin verksamhet i världens mest innovativa verktyg, samtidigt som du blir certifierad på en hög nivå.

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Data Engineer & Analytics

I inriktningen för Data Engineer & Analytics får du med dina kunskaper inom statistik, matematik och programmering bli en del av Sveriges vassaste Data & Analytics-team. Du kommer att få analysera fram de modeller, algoritmer och system som skapar värde åt våra kunder. Som en del av Data & Analytics deltar du tillsammans med erfarna kollegor i utmanande projekt inom området datadriven affärsutveckling samtidigt som du får vidareutbildning och certifiering inom området för dataanalys.

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Microsoft Dynamics 365 & Power Platform (CRM & ERP)

I rollen som Applikationskonsult alternativt Utvecklare inom Microsoft Dynamics 365 och Power Platform lägger du grunden för din förmåga att lösa våra kunders utmaningar genom att implementera verksamhets- och affärssystem samt digitalisera deras processer. 

Ett av Sveriges största Dynamics-team delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper till dig medan du arbetar i något av våra projekt. Vi hjälper dig utvecklas i rollen som konsult, bl.a. genom att du deltar i vårt Dynamics Excellence-program som ger dig en inblick i såväl plattform som våra arbetssätt samt skapar förutsättningar för att certifiera dig inom relevanta områden. 

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Salesforce-konsult

Vad har bolag som Spotify, Bentley och Adidas gemensamt? Jo, alla har valt Salesforce som plattform för att vidareutveckla sin verksamhet inom exempelvis sälj, marknadsföring och e-handel. Salesforce är för trettonde året i rad utsedd till ledare i Gartners Magic Quadrant for CRM Customer Engagement Center och har störst global marknadsandel inom CRM-segmentet. Sopra Steria är Salesforce Platinum Partner i Europa med ett eget service center i Milano. Kickstarta din karriär hos oss som Salesforce-konsult och vi kommer att hjälpa dig att ta relevanta certifieringar, se till att du får jobba med erfarna kollegor i spännande uppdrag och arbeta på en av Sveriges bästa arbetsplatser!

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

UX Design

I inriktningen UX Design blir du en del av vårt vassa Experience Design-team och får vara med och utforma morgondagens digitala kundupplevelser!

Hos oss blir du inte placerad i ett fack utan har möjligheten att utvecklas i linje med dina drivkrafter och en unik möjlighet att fördjupa dig inom ett eller flera av områdena UX/UI, tjänste- och produktdesign.

I inriktningen UX Design får du lära dig designhantverket genom att samarbeta med erfarna kollegor och praktisera dina färdigheter i skarpa projekt samtidigt som du får stor dos av inspiration från vårt designcommunity där vi utvecklas som designer av varandra.

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Systemutvecklare

I inriktningen för systemutvecklare kommer du att få arbeta och växa tillsammans med erfarna kollegor i agila utvecklingsteam. Vår utgångspunkt är att vara plattformsoberoende och att nära våra kunder skapa skräddarsydda lösningar anpassade efter kundens specifika behov. 

Du kommer få ta del av kurser och certifieringar som gör dig eftertraktad hos våra kunder, samtidigt som din tekniska och personliga kompetens utvecklas i framkant av omvärldens behov. Vi arbetar bl.a. med .NET och Java i moderna miljöer med fokus DevOps, Mikrotjänster och Molntjänster.

Du kommer att ha stora möjligheter att påverka din egen arbetssituation för att utvecklas inom ditt kompetensområde och att utforska många aspekter av IT-industrin i rollen som IT-konsult.

Webbutveckling

I inriktningen Webbutveckling blir du en del av ett team som arbetar med några av de bästa plattformarna för t. ex. CMS, e-handel och intranät. Du har alla möjligheter att driva din egen utveckling och får möjlighet att fördjupa och bredda dina kunskaper både inom front-end och back-end. Vi jobbar med nya tekniker och jobbar tillsammans i team eftersom vi tycker att vi utvecklas som mest och har som roligast då.

Hos oss kommer du att få arbeta tillsammans med erfarna kollegor, vara delaktig som utvecklare i våra kundprojekt samt utvecklas i din roll som konsult. Du kommer även att få möjlighet att gå kurser och certifiera dig inom de områden och tekniker som du vill utvecklas inom och som gör dig attraktiv hos våra kunder. Framför allt får du vara en del av ett team som gillar att ha kul tillsammans, som delar med sig av sin kunskap och som drivs av att utvecklas!