Välj ditt land

Har du blivit kallad till en intervju? Grattis! Nu har du din chans att visa vem du är och vad du kan bidra med till tjänsten och företaget. Om du har blivit kallad till en intervju som ska ske online så är det några saker du behöver tänka på och förbereda innan själva intervjun. Här delar vi med oss av våra bästa tips för att du ska lyckas med en bra videointervju!

 

1. Testa tekniken

Testa så att din utrustning fungerar som den ska innan mötet. Genom att säkerhetsställa att den tekniska biten fungerar, kan du fokusera på det som är viktigt under intervjun.

  1. Ha intervjun på datorn och inte på mobilen. Det ger dig bättre förutsättningar för att få en bra vinkel på kameran och få händerna fria till annat. Ett tips om kameran hamnar för lågt är att ta ett gäng böcker under datorn så att kameran kommer upp i ansiktshöjd.

  2. Välj en ljus och tyst omgivning. Välj en omgivning där det är rent och snyggt bakom dig så att den du pratar med kan lägga fokus på dig. Om du kan, använd dig av dagsljus då det ger ett naturligt och bekvämt intryck.

  3. Testa så att ljud och kamera fungerar innan intervjun. Testa att ringa ett samtal till någon du känner innan själva intervjun och se till att allt fungerar bra. Kontrollera även att den du pratar med hör dig klart och tydligt samt att du har en bra uppkoppling.
Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Innan intervjun

  1. Förbered dig som inför en vanlig intervju. Läs på om företaget och om tjänsten samt förbered dig på att svara på frågor som du tror kommer att komma.

  2. Klä dig från topp till tå som för en vanlig intervju. Rätt kläder hjälper dig att gå in i en professionell roll även fast du sitter hemma.

  3. Vänj dig vid kameran. Om du inte brukar ha kameran på när du pratar med andra online så se till att vänja dig med kameran innan mötet. Ring och snacka med någon du känner så att du vänjer dig med hur du ser ut i kameran. Gärna med kläderna du planerar att ha på dig på intervjun.

Under intervjun

  1. Titta rakt in i kameran och le. Under en online-intervju tappar man lite av den personliga kontakten. Precis som under en vanlig jobbintervju är ögonkontakt viktigt, titta därför rakt in i kameran och inte på dig själv när du pratar.

  2. Tänk på kroppsspråket. Kroppsspråk är jätteviktigt när vi vill bilda oss en uppfattning om en annan människa och förmedla ett budskap. Ställ in kameran så att din överkropp syns och tänk på hur du sitter och hur du gestikulerar. På så sätt får du med hela ditt kroppsspråk.

  3. Var dig själv. Under alla intervjuer är det viktigt att vara öppen och ärlig om sin kompetens och vem man är. För oss är det lika viktigt att du får en transparent bild av oss som att vi får en ärlig bild av dig. Vi tror på att om man ska trivas i längden är det är lika viktigt att du passar för företaget som att företaget passar för dig.
Bild kunde inte laddas in