Sverige

Sveriges bästa arbetsplats kommer till Sundsvall

Europas ledande konsultbolag inom digital transformation, Sopra Steria, är utsett till Sveriges bästa arbetsplats 2023 av prestigefyllda Great Place to Work. Samtidigt är bolaget på en spännande tillväxtresa där nästa steg i processen är att slå upp portarna i Sundsvall.

Sopra Steria finns i dagsläget i Stockholm, Göteborg, Malmö och Östersund och nu är det dags att expandera till Sundsvall. Planerna är att etablera ett centralt kontor och växa till 30 medarbetare inom tre år på orten.   

– Att vi nu expanderar till Sundsvall ser jag som ett naturligt steg i vår tillväxtresa. Vi har redan en del kunder som sitter i Sundsvall och vi vill ha möjligheten att jobba ännu närmre dem. Det finns även flera myndigheter som har sina IT-avdelningar här som ligger i linje med vår mission som är att vara en aktiv part i att skapa ett hållbart och effektivt samhälle. Vi vill även med denna lokala satsning stärka vår närvaro i SÖT-regionen, alltså Sundsvall, Östersund och Trondheim, säger Mona Swartling, ansvarig för expanderingen till Sundsvall. 

Målet är att kunna erbjuda hela Sopra Sterias erbjudande på sikt. Som ett första steg kommer fokus ligga på att anställa personer inom systemutveckling och arkitektur. Som nästa steg kommer projektledning, förändringsledning och verksamhetsutveckling vara i fokus. Från kontoret i Sundsvall kommer Sopra Steria jobba mot lokala kunder men även leverera mot de övriga nationella kunderna som bolaget har.  

– IT och digitalisering ligger Sundsvall varmt om hjärtat. Det är därför mycket glädjande att få välkomna en etablering som satsar med hjärta och innovation och som dessutom fått utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats, det ger utveckling till Sundsvall och hela regionen, säger Laila Bergström, Service-och processkoordinator, Sundsvalls kommun.

Anders Burestig, VD för Sopra Steria Sverige berättar mer om etableringen:

– Vi arbetar aktivt med bolagets tillväxt och att fortsatt vara en fantastisk arbetsplats är en del av vår tillväxtstrategi. Vi vill vara ett bolag som gör det enkelt för medarbetare att ta nästa steg, för när individen växer, växer också vi som bolag. Det känns därför roligt att vi nu etablerar oss i Sundsvall och kan arbeta ännu närmre de kunder vi har på plats, Mittuniversitetet och dessutom få nöjet att erbjuda fler blivande medarbetare möjligheten att arbeta lokalt.Undrar du något? Hör gärna av dig!

Felicia Ljungvall

PR Manager

felicia.ljungvall

+46 70 962 71 37