Sverige

Bakgrund och utmaning

Sedan 2021 har Sopra Steria haft äran att arbeta med Radiohjälpen, som bland annat driver stora insamlingsprojekt som Världens Barn och Musikhjälpen. Radiohjälpen upphandlade inför 2021 års insamlingar leveransen av IT-tjänster och knöt avtal med Sopra Steria för att säkerställa att alla e-insamlingar för Radiohjälpen, bland annat Världens Barn och Musikhjälpen, skulle fungera utan avbrott och driftstörningar.  

Bild kunde inte laddas in

Beskrivning av lösningen

Insamlingarna för Världens Barn och Musikhjälpen med så hög popularitet, gör att belastningen på tekniken som möjliggör e-insamlingarna är betydande. Dessutom uppdateras webbsidorna ständigt i realtid i takt med insamlingarna, vilket kräver mycket av ansvarig teknikleverantör. Sopra Sterias arbete har varit att se till att detta fungerar utan komplikationer.

För att kunna säkerställa att tekniken ska fungera så stabilt, snabbt och säkert som möjligt har Sopra Steria genom åren genomfört en rad omfattande penetrations- och prestandatester. Analysen av testerna resulterade i en rad förbättringsåtgärder som genomfördes under hösten 2021. Arbetet med att optimera, förbättra och stärka e-insamlingarna och externwebb.

Resultat

Det är väldigt givande att kunna se vårt hårda arbete komma till användning, under både Världens Barn och Musikhjälpen. Under Musikhjälpen 2023 har det möjliggjorts för allmänheten att skriva ut Swish QR-koder som är kopplade till en vald insamlingsbössa, som de kan dela på stan till exempel. Musikhjälpen kunde tidigt konstatera att detta ökade Swish-donationer till insamlingen jämfört med tidigare år. För Sopra Steria är det här ett viktigt och roligt samarbete med fantastiska människor, inte minst för att alla insamlade pengar går till att förändra liv och lindra nöd, i Sverige och i hela världen.

Bild kunde inte laddas in

Arbetet idag

Sopra Steria fortsätter att jobba med förbättringar av IT-lösningarna för Radiohjälpen året runt för att inte enbart säkerställa hög kvalitet i leveranser, utan även underlätta och engagera fler användare.

Under Musikhjälpen 2023 var utvecklare från Sopra Steria på plats i Växjö och fick mycket positiv feedback. Det är väldigt värdefullt att få se och höra hur vi genom vårt arbete kan möjliggöra ny funktionalitet som gör nytta och som ger så fina resultat. Vill du veta mer? Hör av dig!

Lars Engblom

Business Owner

lars.engblom.