Välj ditt land

Kentor blir del av Sopra Steria och stärker satsning på digital transformation

Kentor blir nu en del av Sopra Steria, europeisk ledare inom tjänster för digital transformation, och får möjlighet att erbjuda kunder och partners ytterligare spetskompetens och internationell räckvidd. Kentors nuvarande organisation och kultur kommer finnas kvar och utvecklas på ett positivt sätt med stärkta resurser.

Kentor, som tidigare varit en del av TeleComputing-koncernen blir nu en del av Sopra Steria-koncernen, vilket ger ökade resurser för att satsa på Kentors tjänsteerbjudande för digitalisering i Sverige. Det ger också Kentors kunder tillgång till ytterligare resurser och kompetens från Sopra Sterias internationella nätverk.

Vid sidan av satsningen på digital transformation ger den nya ägaren goda möjligheter att fortsätta utveckla Kentors tjänster inom systemintegration, utveckling och rådgivning. Sedan starten 1983 har Kentor haft en mycket stabil tillväxt och med den nya ägaren ges muskler att utveckla nya tjänster som efterfrågas på den svenska marknaden.

Sopra Steria är börsnoterat i Frankrike och en av de ledande aktörerna inom digital transformation i Europa. Koncernen har cirka 40 000 medarbetare i 20 länder och omsatte 3,7 miljarder Euro under 2016.

Kentor kommer att fortsätta utvecklas under samma organisation som tidigare. Kentors kunder och partners kommer även framöver att ha tillgång till samma tjänsteutbud, kontaktpersoner och avtal.

 

För mer information, kontakta:

Fredrik Arbman, VD, tel: +46 70 896 50 60                                  

Monica Forsberg, Marknads- och Kommunikationschef, tel: +46 70 896 50 61