Välj ditt land

DESIGN SPRINT: FRÅN IDÉ TILL TESTAD PROTOTYP PÅ 5 DAGAR

Undrar du om den där fantastiskt innovativa idén som ni burit på ett tag faktiskt är er nästa stora grej? Ni är nyfikna men vågar inte riktigt satsa allt utan att vara säker på att det flyger. Look no further, lösningen stavas Google Design Sprint. En Design sprint är din genväg till snabb insikt där din enda insats är 5 dagar, en grym facilitator och ditt tvärfunktionella team.

VAD ÄR GOOGLE DESIGN SPRINT

Design sprint är en metod framtagen av Google, sprungen ur Design Thinking där man optimerar designprocessen till att  gå från idé till realiserat och utvärderat koncept på endast 5 dagar. Designsprinten är en sk. fail fast metod, som i ett tidigt skede ger en indikation på om idén är så fantastisk som man tror eller om den behöver justeras.

Så istället för att lägga ner värdefull utvecklingstid i onödan så skapar vi svar redan efter 5 dagar som ger er en riktning framåt. 

DESIGN BLIR EN LAGSPORT

I en designsprint så samlas ett tvärfunktionellt team med olika expertområden och infallsvinklar för att teamet tillsammans skall bli så kompetent som möjligt för att klara av de uppgifter som står framför dem under veckan. Här är goda råd dyra och då behöver man ha alla på plats för att kunna ta snabba beslut. Det är en otroligt effektiv, rolig och innovativ metod som förutom att den skapar insikt snabbt också bygger ett sammansvetsat team och samsyn för framtida arbete och diskussioner.

VILL DU KÖRA EN DESIGNSPRINT?

Om du känner att Design Sprint är vägen framåt för dig och ditt team så hjälper vi dig gärna. Vi tar hand om allt det praktiska, så att du och ditt team kan fokusera på att utforska er idé.  

Kontakta oss gärna så berättar vi mer!

Intresserad av att veta mer?
Maria Hofverberg
UX-Director