Välj ditt land

Internet of things

När allt fler prylar får internetuppkoppling uppstår nya möjligheter. Vi hjälper er att ta tillvara på dessa för att effektivisera verksamheten och bli mer konkurrenskraftiga med hjälp av innovativa lösningar.

Uppkopplade enheter är numera en naturlig del av vår vardag. I takt med en mer och mer digitaliserad värld blir de allt fler och nya användningsområden uppkommer i snabb takt. Internet of things, eller IoT, beskriver den utveckling som innebär att alltifrån klockor och hushållsapparater till fordon och industrimaskiner utrustas med internetuppkoppling för att kunna kommunicera med sin omvärld och anpassa sitt beteende. 

Med hjälp av sensorer och processorer kan vi exempelvis styra temperaturen och belysningen hemma när vi sitter på kontoret och kylskåpet kan signalera om att mjölken håller på att ta slut. Vilka möjligheter det skapar för er verksamhet sätter bara fantasin gränserna för. 

Med kompetenser inom allt från dataanalys, visualisering av data, IT-arkitektur, systemutveckling, effektivisering och verksamhetsutveckling har vi på Sopra Steria stor erfarenhet av utveckling av innovativa och smarta IoT-lösningar. Kontakta oss för att få information och inspiration!

Intresserad av att veta mer?
Torbjörn Lahrin
Senior Business Advisor