Välj ditt land

Integration med tjänstetänk

Integration handlar om att få IT-lösningar att kommunicera med varandra för att er verksamhet skall ha tillgång till rätt data i rätt läge. Att ha rätt tjänstetänk redan från start är helt avgörande för om en integrationssatsning skall lyckas eller ej.

Vi är experter på integrationer och tjänster som tillgängliggör affärskritiska data där ni behöver den. Oavsett om det handlar om direktkommunikation mellan olika IT-lösningar eller aggregerade vyer som visar upp data från underliggande system hjälper vi er att på ett säkert, stabilt och framtidssäkert sätt effektivisera era processer genom en agil arkitektur anpassad efter era behov. På så sätt förhöjs er leveranskapacitet och ni får snabbt ut underlag till viktiga beslut. 

Integrationer och tjänster kan kräva komplexa anslutningar, gränssnitt och säkerhetskontroller som gör att det går att hantera flöde av data i realtid. Våra experter är kunniga inom en mängd olika tekniker och standarder och vet att befintliga system redan innehåller en enorm mängd ovärderlig information. Genom att noggrant integrera system som ni använder, eller vill använda i framtiden, kan hela värdet av er data tillgodogöras.  

Som er digitala partner stöder vi dig i hela processen för systemintegration – från konsultation, kartläggning och lösningsdesign till implementering, test, utrullning och genomförande. Hör gärna av er om ni undrar något eller vill ha rådgivning!

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Framtidssäkra din arkitektur

Vi kan stötta och guida dig i den digitala resan på alla nivåer i IT-arkitekturen oavsett om infrastrukturen finns on prem, i molnet eller som en hybrid. Vill du ha en mer flexibel arkitektur? Svaret är nästan alltid –”Ja” och lösningen är ofta tjänstetänk (SOA, Micro Services, API Management etc.). Vi hjälper dig att tjänstefiera din verksamhet!

Många organisationer har ett arv av äldre systemlösningar som inte är byggda för att kommunicera via moderna gränssnitt (API). Att ersätta dessa system är ofta mycket kostsamt och kanske inte görbart med rådande budget och tidsplan. Ett attraktivt alternativ kan vara att klä det i en ny kostym, ett arkitekturellt designmönster kallat fasad (facade) alternativt API Gateway. Vi hjälper dig på vägen.

Vi har bredden, djupet och erfarenheten för att kunna få ditt IT-landskap att vara långsiktigt stabilt men samtidigt tillräckligt agil och flexibel för att kunna stötta verksamheten och vara en möjliggörare snarare än en begränsning. Vi är experter på alla delar av IT-arkitekturen:

 • Enterprise Architecture
 • Lösningsarkitektur
 • Mjukvaruarkitektur
 • Cloud-arkitektur
 • Arkitektoniska ramverk
 • Mönster (patterns)
 • Best practice
 • Arkitekturella principer
 • Agil arkitekturell styrning
 • Kravmappning, systemkrav
 • Kvalitetsattribut
 • Säkerhet

Vårt arkitekturråd är en plattform för arkitekturell samverkan genom inspiration, kunskapsutbyte och tillgång till vår samlade kompetens. Våra kunder erhåller inte en resurs utan ett värde baserat på hundratals år av erfarenhet inom arkitektur.


Bild av Business Owner Architecture & Integration Fredrik Arnevall

Kontakta oss

Kontakta:

Fredrik Arnevall

Business Owner Architecture & Integration

+46 733 52 26 60

fredrik.arnevall@soprasteria.com