Graduate Program

Hos oss kan du som är nyutexaminerad inom teknik, IT och/eller design få möjlighet att lära dig konsultyrket från grunden. Dels genom vårt nio månaders Graduate Program, med vald spårinriktning, och dels genom att du parallellt med programmet är ute i uppdrag hos någon av våra kunder och lär dig arbetet praktiskt.

    Certifiering TraineeGuiden - Sopra Steria

Till starten varje år i augusti söker vi nyutexaminerade studenter som söker sitt första jobb. Vårt Graduate Program pågår i nio månader och består av en gemensam introduktion för att sedan övergå till spårspecifik inriktning. Målet är att du redan i september ska få komma ut i uppdrag som konsult hos kund. Det gör att du får såväl praktisk som teoretisk utbildning under perioden augusti till maj.

Du blir anställd som konsult med fast lön från dag ett och programmet löper parallellt med ditt arbete så att du får de bästa möjligheterna till att utvecklas till en av marknadens vassaste konsulter. Att jobba som konsult innebär ett omväxlande arbete där det finns möjlighet till uppdrag i många olika branscher och organisationer, vilket skapar en bred grund att stå på i en fortsatt karriär.

Jacob Uhlén, Sopra Steria

Som graduate hos oss får du jobba med samhällsnyttiga projekt och får ett bra stöd under ditt första år i arbetslivet. De som deltar i programmet är allt från civilingenjörer, designers, system- och beteendevetare och har gått kurser i dataanalys, statistik, mjukvaruutveckling, informationssäkerhet, projektledning, teknisk eller industriell design och systemvetenskap.

Inom programmet kommer du att erbjudas möjligheten att delta på tre resor tillsammans med ca 160 graduates från hela vår skandinaviska organisation för att umgås, nätverka och utbildas inom olika gemensamma områden. Utbildningarna är tänkta att stärka dig i din roll som konsult samtidigt som du får möjlighet att träffa nya människor och utöka ditt nätverk. Temat på dessa resor är:

  • Teambuilding
  • Boot camp för Innovation
  • Projektmetodik

Våra tidigare deltagare i programmet har uttryckt att stöd från hjälpsamma och kompetenta kollegor och att man snabbt kommer ut i uppdrag är några av programmets styrkor. Det har också varit uppskattat att man får gå ett program med andra nyutexaminerade vilket har skapat en bra teamkänsla. Vårt mål är att utveckla dig till att bli en av marknadens vassaste konsulter!

Pernilla Orö, Sopra Steria

Inom Sopra Sterias Graduate Program kan du välja mellan följande spår:

  • Ledarskap och verksamhetsutveckling

  • Data Scientist/Data Engineer

  • Systemutvecklare

  • Applikationskonsult

  • ServiceNow-konsult

Här kan du läsa mer om de olika inriktningarna

VEM KAN SÖKA?

Även om bra betyg inte betyder allt så letar vi efter dig som ligger över betygsgenomsnittet. Goda akademiska resultat tyder på att du är redo att lära dig mycket i snabb takt och det är en viktig egenskap i konsultbranschen. Vi är speciellt på jakt efter kandidater med högre akademisk utbildning inom teknik, IT och/eller design.

Du som söker har ett stort intresse för att fördjupa dig i teknologi och att jobba i team med andra människor. För att bli en framgångsrik konsult behöver du ha hög social förmåga och vara både en bra lyssnare och en god kommunikatör.

Du är målinriktad och kan visa på att du klarar att förverkliga det du har bestämt dig för att göra, både genom studier och på fritiden. Vi ser gärna att du har visat kreativitet och engagemang genom att engagera dig i olika aktiviteter vid sidan om dina studier.

VAD VI KAN ERBJUDA DIG

Hos oss får du ett unikt och spännande år som ger dig en mycket bra start i karriären. Du kommer att kunna knyta starka band med dina kollegor, lära dig det fantastiska konsultyrket från grunden och få såväl ansvar utmanande uppdrag hos våra kunder. Samtidigt som du hela tiden får stöd och hjälp av mer erfarna kollegor.

Vi har en stark kultur hos oss där kunskapsdelning och att hjälpa varandra att lyckas är det som våra medarbetare ofta framhäver som unikt. Vi sitter i moderna lokaler mitt i Stockholms innerstad och har en social arbetsmiljö, där du kommer att kunna skapa ett brett professionellt nätverk såväl inom som utanför Sverige.

Sök till vårt Graduate Program!

Glöm inte att följa oss i våra sociala kanaler. 

FacebookInstagram LinkedIn Twitter Youtube

Graduates 2019 berättar om programmet

Graduates 2018 berättar varför de sökte hit