Graduate Program

Hos oss kan du som är nyutexaminerad inom teknik, IT och/eller design få möjlighet att lära dig konsultyrket från grunden. Dels genom vårt nio månaders Graduate Program, med vald spårinriktning, och dels genom att du parallellt med Graduate-programmet är ute i uppdrag hos någon av våra kunder och lär dig arbetet praktiskt.

    Certifiering TraineeGuiden - Sopra Steria

Till starten varje år i augusti söker vi ett stort antal nyutexaminerade studenter som söker sitt första jobb. Vårt Graduate Program pågår i nio månader och består av en gemensam introduktion tillsammans med alla graduates, för att sedan övergå till mer spårspecifik inriktning. Målet är att du redan i september ska få komma ut i uppdrag som konsult hos kund, det gör att du får såväl praktisk som teoretisk utbildning under perioden augusti till maj.

Du blir tillsvidareanställd som konsult med lön från dag ett och programmet löper parallellt med ditt arbete så att du får de bästa möjligheterna till att utvecklas till en av marknadens vassaste konsulter. Att jobba som konsult innebär ett omväxlande arbete i många olika branscher och organisationer, vilket gör att du ständigt får nya utmaningar och fortsätter att utvecklas hela din karriär. 

Jacob Holmberg

Som graduate hos oss får du jobba med samhällsnyttiga projekt och får ett bra stöd under ditt första år i arbetslivet. Våra tidigare graduates är allt från civilingenjörer, designers, system- eller beteendevetare, och har gått kurser inom ex. dataanalys, statistik, mjukvaruutveckling, Java, SQL, informationssäkerhet, ledarskap, projektledning, teknisk eller industriell design, maskinteknik, systemvetenskap, beteendevetenskap m.m.

Programmet hålls till viss del gemensamt med Sopra Steria i Norge som har haft sitt Graduate Program i flera år och som även har blivit korat till topp tre bland IT-studenter av karrierestart.no. I Sverige har vi vidareutvecklat programmet utefter våra svenska förhållanden och största delen av programmet genomförs därför på svenska.

 Kajsa Ahlbeck

Inom programmet kommer du att erbjudas möjligheten att resa tillsammans med dina graduate-kollegor från både Sverige och Norge för att umgås, nätverka och utbildas inom olika gemensamma områden. Temat på dessa utbildningsresor är allt från teambuilding, till bootcamps för innovation, och projektmetodik. Vid dessa resor är ni drygt 150 personer som deltar och våra graduates tycker att resorna är både roliga och utvecklande.

Våra tidigare graduates har ofta tryckt på att sammanhållningen med de andra i gruppen är en av de roligaste delarna med programmet, förutom allt de har lärt sig av kompetenta och hjälpsamma kollegor. En annan styrka med programmet är att man snabbt får komma ut i uppdrag hos våra kunder.

Inom Sopra Sterias Graduate Program kan du välja mellan följande spår:

  • Ledarskap och verksamhetsutveckling

  • Data Scientist/Data Engineer

  • Systemutvecklare

  • Applikationskonsult

  • ServiceNow konsult

  • UX design

Här kan du läsa mer om de olika inriktningarna

VEM KAN SÖKA?

Även om bra betyg inte betyder allt så letar vi efter dig som ligger över betygsgenomsnittet. Goda akademiska resultat tyder på att du är redo att lära dig mycket i snabb takt och det är en viktig egenskap i konsultbranschen. Vi är speciellt på jakt efter kandidater med högre akademisk utbildning inom teknik, IT och/eller design.

Du som söker älskar att fördjupa dig i teknologi och att jobba i team med andra människor. För att bli en framgångsrik konsult behöver du ha hög social förmåga och vara både en bra lyssnare och en god kommunikatör.

Du är målinriktad och kan visa på att du klarar att förverkliga det du har bestämt dig för att göra, både genom studier och på fritiden. Vi ser gärna att du har du visat kreativitet och engagemang genom att engagera dig i olika aktiviteter vid sidan om dina studier.

VAD VI KAN ERBJUDA DIG

Hos oss får du ett unikt och spännande graduate-år som ger dig en mycket bra start i karriären. Du kommer att kunna knyta starka band med dina kollegor, lära dig det fantastiska konsultyrket från grunden och få såväl ansvar som varierande och utmanande uppdrag hos våra kunder. Samtidigt som du hela tiden får stöd och hjälp av mer erfarna kollegor.

Vi har en stark kultur hos oss, där kunskapsdelning och att hjälpa varandra att lyckas är det som våra medarbetare ofta framhäver som unikt. Vi sitter i moderna lokaler mitt i Stockholms innerstad och har en social arbetsmiljö, där du kommer att kunna skapa ett brett professionellt nätverk i såväl Sverige som internationellt.

Sök till vårt Graduate Program!

Glöm inte att följa oss i våra sociala kanaler. 

FacebookInstagram LinkedIn Twitter Youtube

Varför sökte våra graduates till Sopra Sterias Graduate Program?