Välj ditt land

Graduate Program

Hos oss kan du som är nyutexaminerad inom teknik och/eller IT få möjlighet att lära dig konsultyrket från grunden. Dels genom vårt nio månaders Graduate Program, med vald spårinriktning, och dels genom att du parallellt med programmet är ute i uppdrag hos någon av våra kunder och lär dig arbetet praktiskt.

    Certifiering TraineeGuiden - Sopra Steria

Till starten varje år i augusti söker vi nyutexaminerade studenter som söker sitt första jobb. Vårt Graduate Program pågår i nio månader och består av en gemensam introduktion för att sedan övergå till spårspecifik inriktning. Målet med programmet är att du relativt snabbt ska komma ut i uppdrag som konsult hos kund, det gör att du får såväl praktisk som teoretisk utbildning under perioden augusti till maj.

Som graduate hos oss får du jobba med samhällsnyttiga projekt och får ett bra stöd under ditt första år i arbetslivet. De som deltar i programmet är allt från civilingenjörer till system- och beteendevetare som har gått kurser i dataanalys, statistik, mjukvaruutveckling, informationssäkerhet, projektledning och systemvetenskap.

Inom Sopra Sterias Graduate Program kan du välja mellan följande spår:

  • Ledarskap och verksamhetsutveckling
  • ServiceNow-konsult
  • Data Scientist/Data Engineer
  • Systemutvecklare/Applikationskonsult

Här kan du läsa mer om de olika inriktningarna

 

Anställd från dag 1 

Du blir anställd som konsult med fast lön från dag ett och programmet löper parallellt med ditt arbete så att du får de bästa möjligheterna till att utvecklas till en av marknadens vassaste konsulter. Att jobba som konsult innebär ett omväxlande arbete där det finns möjlighet till uppdrag i många olika branscher och organisationer, vilket skapar en bred grund att stå på i en fortsatt karriär.

Jacob Uhlén, Sopra Steria

 

Resor och nätverkande 

Inom programmet kommer du att erbjudas möjligheten att delta på tre resor tillsammans med ca 160 graduates från hela vår skandinaviska organisation för att umgås, nätverka och utbildas inom olika gemensamma områden. Utbildningarna är tänkta att stärka dig i din roll som konsult samtidigt som du får möjlighet att träffa nya människor och utöka ditt nätverk. Temat på dessa resor är Teambuilding, Boot camp för Innovation och Projektmetodik.

Vad säger våra tidigare graduates? 

Våra tidigare deltagare i programmet har uttryckt att stöd från hjälpsamma och kompetenta kollegor och att man snabbt kommer ut i uppdrag är några av programmets styrkor. Det har också varit uppskattat att man får gå ett program med andra nyutexaminerade vilket har skapat en stark teamkänsla. Vårt mål är att utveckla dig till att bli en av marknadens vassaste konsulter och vi är redo att ge dig alla verktyg du behöver!

Lust att få reda på mer om hur det är att vara Graduate på Sopra Steria? Spana in vår graduate-instagram på: https://www.instagram.com/soprasteriagraduate_se/

 

Pernilla Orö, Sopra Steria

Vem kan söka?

Vi är speciellt på jakt efter kandidater med högre akademisk utbildning inom teknik och/eller IT. Du som söker har ett stort intresse för att fördjupa dig i teknologi och att jobba i team med andra människor. För att bli en framgångsrik konsult behöver du ha hög social förmåga och vara både en bra lyssnare och en god kommunikatör.

Du är målinriktad och kan visa på att du klarar att förverkliga det du har bestämt dig för att göra, både genom studier och på fritiden. Vi ser gärna att du har visat kreativitet och engagemang genom att engagera dig i olika aktiviteter vid sidan om dina studier.

Även om bra betyg inte betyder allt så letar vi efter dig som ligger över betygsgenomsnittet. Goda akademiska resultat tyder på att du är redo att lära dig mycket i snabb takt och det är en viktig egenskap i konsultbranschen. 

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du ett unikt och spännande år som ger dig en mycket bra start i karriären. Du kommer att kunna knyta starka band med dina kollegor, lära dig det fantastiska konsultyrket från grunden och få såväl ansvar som utmanande uppdrag hos våra kunder. Samtidigt som du hela tiden får stöd och hjälp av mer erfarna kollegor och mentorer.

Vi har en stark kultur hos oss där kunskapsdelning och att hjälpa varandra att lyckas är det som våra medarbetare ofta framhäver som unikt. Vi sitter i moderna lokaler mitt i Stockholms innerstad och har en social arbetsmiljö, där du kommer att kunna skapa ett brett socialt och professionellt nätverk såväl inom som utanför Sverige.

Sök till vårt Graduate Program!

 


Du kan även spana in Sopra Steria Sverige genom länkarna nedan.   

FacebookInstagram LinkedIn Twitter Youtube

Graduates 2019 berättar om programmet

Graduates 2018 berättar varför de sökte hit