Välj ditt land

Graduate Program

Sopra Steria erbjuder ett inspirerande och utvecklande Graduate Program för dig som vill göra karriär som konsult. Vårt Gradute Program inleds med en intensiv teoriperiod där du får verktyg och kunskap om vad det innebär att vara konsult samt lära dig mer om affärsmannaskap och det personliga ledarskapet.

Som Graduate hos oss kommer du till största del att bygga din kompetens genom att vara ute i uppdrag hos någon av våra kunder där du lär dig arbetet praktiskt. Parallellt med ditt uppdrag erbjuder vi dig teoriblock som stärker din kompetens inom flera olika verksamhetsområden. Alla kurser innefattar både teoretiska såväl som praktiska moment och är skräddarsydda av våra erfarna juniora och seniora kollegor.

Inom programmet ges du möjlighet att bygga ett brett nätverk både genom arbete i projekt och uppdrag med övriga kollegor inom Sopra Steria, och genom utbyte av erfarenheter med tidigare års Graduate-deltagare.

Sopra Sterias Graudate Program har följande spårinriktningar:

  • Ledarskap och verksamhetsutveckling

  • ServiceNow-konsult

  • Data Scientist/Data Engineer

  • Applikationskonsult & Utvecklare inom Microsoft Dynamics 365 och Power Platform

  • Systemutvecklare

Här kan du läsa mer om de olika inriktningarna

Till starten varje år söker vi nyutexaminerade studenter som söker sitt första jobb.

Graduate 2021 är du som:

  • har universitets-/högskoleutbildning med data- eller annan teknisk inriktning. Så som systemvetare eller liknande.

  • är färdigutexaminerad på Kandidat- eller Masternivå så att du kan fokusera på din tjänst inom Sopra Steria och din examen ska inte vara äldre än ett år.

  • är både en bra lyssnare och en god kommunikatör vilket gör att du kan se nya möjligheter i ditt uppdrag. En av de saker som symboliserar en framgångsrik konsult hos oss på Sopra Steria är högt affärsmannaskap. Ute på ditt uppdrag är du en relationsbyggare för Sopra Steria och kunden.

  • är målinriktad och kan visa på att du klarar att förverkliga det du har bestämt dig för att göra, både genom studier och på fritiden. Vi ser gärna att du har visat kreativitet och engagemang genom att engagera dig i olika aktiviteter vid sidan om dina studier.

Lust att få reda på mer om hur det är att vara Graduate på Sopra Steria? Spana in vårt Instagram-konto soprasteriagraduate_se.

Vill du få inblick i vårt arbete på Sopra Steria? Då kan du titta in på vårt Instagram-konto för Sopra Steria Sverige, soprasteria_se.

Sök till Graduate-programmet

Graduates 2019 berättar om programmet

Graduates 2018 berättar varför de sökte hit