Sverige

Bakgrund & utmaning

Telenor, som är ett av landets främsta telekombolag, lanserade 2020 den aktuella versionen av streamingtjänsten Telenor Stream där kunderna kan streama tv-kanaler, filmer, serier och sport på surfplatta, dator, mobil och Samsung Smart TV samt via Apple TV och Chromecast. En utmaning för Telenor var att streamingtjänsten redan från början skulle fungera på ett antal olika plattformar, med skiftande tekniker och förutsättningar. Detta med hjälp av såväl egenutvecklade som tredjepartsprodukter för LiveTV, OnDemand och Pay per View. Sopra Steria fick uppdraget att förvalta kvaliteten i leveransen av streamingtjänsten.

Bild kunde inte laddas in

Uppdrag & leveranser

Uppdraget för Telenor påbörjades genom en översyn av systemet. Ett system som omfattade utvecklingsmiljöer, kodkvalitet, testdata, automatiserade och manuella tester samt utrullning av system och tester. Sopra Sterias leverans har bland annat varit att introducera tjänsten för nya tekniker och verktyg. Vid behov har teamet förstärkts med lämpliga expertkompetenser som exempelvis devops engineers, testautomatiserare och coacher. Man har jobbat nära utvecklingsteamet för optimal kompetensöverföring och relevant dokumentation.

Resultat & kundnytta

Resultatet för Telenors streamingtjänst blev en snabbare utveckling, säkrare leveranser samt mer konsekvent funktionalitet för de olika plattformarna. Sopra Steria upprätthåller detta genom Quality as a Service - en tjänst där vi underhåller och vidareutvecklar testautomationsramverket samt QA-strategi till ett fast pris. Det finns även möjlighet för överlämning till Telenor.

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Vill du veta mer?

Hör av dig till oss så berättar vi mer. 

Kontaktperson för Telenor Stream: 
Mikael Zöögling, Business Owner 
mikael.zoogling@soprasteria.com
+46 708 964 047

Kontakta oss så hjälper vi er att hitta en lösning på just ert behov

Oavsett behov eller utmaning så kan vi hjälpa er att hitta en lösning som funkar för just er verksamhet.

Vill du komma in kontakt med oss gällande en karriär på Sopra Steria? Då hävisar vi dig hit.Jag godkänner att Sopra Steria sparar mina uppgifter. Det här formuläret samlar in uppgifter så att vi kan kontakta dig. Läs vår integritetspolicy för mer information.*
Jag vill gärna att Sopra Steria tipsar mig om relevanta inbjudningar, inlägg och annan information.
* = obligatoriskt