Välj ditt land

WASS, Woman at Sopra Steria, är ett jämställdhetsinitiativ för att stötta, inspirera och attrahera kvinnor till IT- och techbranschen. Det är dels ett kvinnligt nätverk för kvinnor anställda på Sopra Steria och kvinnor verksamma i branschen, men också en mötesplats för erfarenhetsutbyte och inspiration. Genom event, webinars och föreläsningar hoppas vi genom initiativet få fler kvinnor att ta steget in i branschen. Tillsammans för att göra skillnad, ett steg i taget.

Undrar du över något?
Therese Eriksson, Marknadsdirektör
therese.eriksson@soprasteria.com
+46 733 265 434

Bild kunde inte laddas in

För en mer jämställd bransch

Enligt TechSverige* är det endast 30 procent kvinnor inom techbranschen. Av de kvinnor som är verksamma i branschen har endast 31 procent en chef eller VD-roll. För att göra något åt detta startade Sopra Steria 2015 initiativet WASS, ett jämställdhetsinitiativ med syfte att inspirera, stötta och attrahera kvinnor i och till branschen. 

*https://www.techsverige.se/om-oss/statistik/statistik-kvinnor-och-man/

Safe space för våra kvinnliga medarbetare

Förutom externa event, webinar och tillställningar arbetar vi även med WASS internt hos oss. Vi vill att alla våra kvinnliga och icke-binära medarbetare ska ha en plats att vända sig. Att vi bygger förebilder internt och finns där för varandra. Vi ses i mindre grupper och pratar om olika ämnen, exempelvis om att vara en inkluderande ledare. Ett "safe space". 

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Kommande event

Vi är just nu i planeringsfas för kommande event och happenings. Tills dess, följ oss på sociala medier och hör av dig om du är intresserad av att vara en del av nätverket. 

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

WASS x ALMEDALEN

Under Almedalsveckan 2022 arrangerade vi en inspirerande middag tillsammans med Fanny Widman, grundare av podcasten Fannys förebilder. Gästerna som deltog var alla mycket inspirernade kvinnor från olika branscher. Det blev en spännande kväll fylld av energi och nätverkande. 

Bild kunde inte laddas in

Sopra Steria på Instagram

Följ oss på @soprasteria_se och kika på höjdpunkten WASS för att ta del av tidigare happenings.