Sverige

Nationella vård- och insatsprogram är ett uppdrag hos Sveriges Kommuner och Regioner. Syftet är att sammanställa och tillgängliggöra olika kunskapsunderlag på en gemensam plats för både specialistpsykiatri, primärvård, socialtjänst och skola för att öka förutsättningarna för likvärdiga insatser utifrån en helhetssyn. Detta innebar ett gediget arbete med utvecklingen av en ny styleguide. Samt att se till att konceptet var kompatibelt med tillgänglighetskrav för digitala miljöer i offentlig verksamhet (WCAG 2.1).

Mål: AA nivå i tillgänglighet.
Betyg: MVG (om vi, och kunden får säga det själva såklart).

Vill du veta mer? Hör av dig!
Maria Hofverberg, Business Owner
maria.hofverberg@soprasteria.com
+46 70 255 45 43

Bild kunde inte laddas in

Ny webbplats

Den nya webben drivs av en lättnavigerad och intuitiv design driven av användarbehov. Utöver dess tillgänglighet och smidighet är den även skapad i Umbraco (CMS) för att låta redaktörerna själva kontrollera och skapa content i systemet - något som uppskattades enormt.

Bild kunde inte laddas in

Struktur och tillgänglighet

En omfattande genomgång av innehållsstruktur och designelement har lett till en tydligare presentation samt mer lättnavigerad webbplats. Den nya webbplatsen har även genomgått en grundlig tillgänglighetsanpassning efter rådande riktlinjer för digital offentlig verksamhet (WCAG 2.1) för att främja användbarheten.

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Ny grafisk identitet

En ny styleguide med ny font och tydlig färgpalett. Fokus: kommunicera tillit, och struktur genom en enorm mängd data på ett smidigt, enkelt och tillgängligt sätt. Färger hjälper läsaren att tolka, fokusera och känna!

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Kontakta oss så hjälper vi er att hitta en lösning på just ert behov

Oavsett behov eller utmaning så kan vi hjälpa er att hitta en lösning som funkar för just er verksamhet.

Vill du komma in kontakt med oss gällande en karriär på Sopra Steria? Då hävisar vi dig hit.Jag godkänner att Sopra Steria sparar mina uppgifter. Det här formuläret samlar in uppgifter så att vi kan kontakta dig. Läs vår integritetspolicy för mer information.*
Jag vill gärna att Sopra Steria tipsar mig om relevanta inbjudningar, inlägg och annan information.
* = obligatoriskt